Mindig is imádtam a kenyeret, gyerekkoromban-bár anyukám jól főzött -gyakorlatilag szalámis-,zsíros- és vajaskenyéren nőttem fel. Szerencse, hogy nagyon izgága kislány voltam, mert jól el is hízhattam volna ezen az étrenden.
Egy ideje csinálom már ezt a diétát, de időnként nagyon elkedvetlenedem. Vajon van értelme? A kenyér pedig nagyon hiányzott, próbálkoztam krékerekkel, amit Gitta nyersétel blogján láttam, változó eredménnyel.
Ezért kitaláltam ezt a kenyérfélét,bevált!
Persze garancia nincs a diéta működésre,ezért is adtam a "próbálkozásaim" címet a blognak.
Kenyér recept
Hozzávalók:
350 ml barnarizs
Háromszor ennyi (tehát 1050 ml víz)
2-3 evőkanál sárgaborsóliszt (ez tartja össze)
pici só
gofrisütő
Elkészítése
Szárazon picit megpirítjuk a rizst, majd felöntjük a vízzel,pici sóval ízesítjük.Felforraljuk, majd takaréklángon (keverés nélkül!) puhára főzzük fedő alatt.
Amikor megfőtt belekeverjük a sárgaborsólisztet, és a felforrósított gofrisütőben kisütjük.
(Én pici szezámolajat használok az első sütésnél, aztán semmit)
Langyosan tekerhető, ha megszárad kenyér helyett ehető.
Ebből a mennyiségből kb. 9-10 db kenyérke lesz, egy db kalóriatartalma kb 80 kalória.
Olvassátok el a barnarizsről:www.egeszsegguru.hu/node/7995